Je website bovenaan in Google?

Dit is de eerste stap... Ja, ik wil hoger scoren
in de zoekresultaten!
Check

webimpuls.be logo

Bill Moggridge, een Brits industrieel, stierf begin deze week op 69-jarige leeftijd aan kanker. Deze inventieve ondernemer wordt algemeen beschouwd als de vader van de laptop.

In 1979 ontwierp Bill Moggridge de eerste versies van zijn GRiD Compass, een computer met een ingebouwd scherm dat over het toetsenbord sluit, zoals de moderne laptop. Goedkoop was de Compass niet toen hij in 1982 voor het eerst op de markt kwam: 8.000 dollar moest er neergeteld worden voor een zware (in gewicht dan toch ;-) laptop met een 8 Mhz Intel 8086-processor, 256K RAM-geheugen, een monoschroom scherm van 320x240 pixels waarop GRiD OS (vgl. MS-DOS) draaide. De top-versie kon zelfs al netwerken via een ingebouwd 1200-bps telefoon-modem.

De hoge prijs voor deze (beperkte) draagbaarheid maakte dat enkel de topt van het bedrijfsleven zich zo'n draagbare computer konden permiteren.  Ook het Amerikaanse leger en de NASA waren klanten. In 1985 ging zelfs een exemplaar mee de ruimte in met de spaceshuttle Discovery.

Reactie(s) (0)