Webnieuws:

- Onderwater Streetview
wo 10 okt 2012
- Vader van de laptop sterft
wo 12 sep 2012
- Fraude: gebruik slecht Nederlands
wo 20 jun 2012
- Nieuwe cookie-wet: wat en hoe?
wo 30 mei 2012
- Google wil internet "bezitten"
wo 16 mei 2012
Je website bovenaan in Google?
Dit is de eerste stap...

Waarom een CMS?
di 14 sep 2010 | Categorie: tips webdesign
Een goeie website biedt up-to-date informatie, daar zijn we het over eens. Om een website nu up-to-date te houden moet de informatie (artikels, foto's, titels en links) makkelijk kunnen beheerd en aangepast worden. Vandaar het CMS (Content Management System).
Om al deze velden dynamisch te maken, werden ze in een database gestopt en werd er een bijkomende website (backend) ontwikkeld, alleen toegankelijk met een paswoord, voor het beheer en aanpassen van deze velden. Zo kan een website met minimale kosten, zonder tussenkomst van een gespecialiseerde informaticus of internetbedrijf, op een eenvoudige mannier aangepast worden.
Heel wat internetbedrijven ontwikkelden (en ontwikkelen nog steeds) hun eigen CMS. Soms specifiek aangepast aan bepaalde soorten websites, denk hierbij aan webshops, immo-sites, advokaten, enz.
Beter gekend zijn de Open Source webaplicaties zoals Mambo (2002) en zijn opvolger Joomla! (2005), Wordpress (2003) en het door de Belg Dries Buytaert ontwikkelde Drupal (2003). Deze 'Open Source' systemen worden in groep onwikkeld door enthousiaste ontwikkelaars en gebruikers die tekens de code aanpassen, optimaliseren of bijkomende code (plugin) schijven om te voldoen aan eigen of andere noden.