Je website bovenaan in Google?

Dit is de eerste stap... Ja, ik wil hoger scoren
in de zoekresultaten!
Check

webimpuls.be logo

Le nouveau HTML est arrivé... Inderdaad de nieuwe HTML 5 (HyperText Markup Language 5) is, zij het nog niet volledig afgewerkt, uit de startblokken. Naast de gebruikelijke bug-updates richt de nieuwe versie zich vooral op online multimedia.

Een overzicht van de belangrijkste veranderingen:

  • Een beperking van 'divitis' (het overdreven gebruik van div's) door een aantal nieuwe tags zoals header, footer en nav. Deze tags krijgen achteraf waarschijnlijk ook meer gewicht bij de zoekmachines.
  • Een nieuwe audio en video-tag waardoor we media kunnen afspelen zonder extra plugin (zoas Quicktime of Flash). Bij Adobe volgen ze deze ontwikkeling met argusogen...
  • Een canvas-tag: laat toe om via javascript afbeeldingen 'on the fly' te creeëren. Denk hierbij in eerste instantie aan grafieken en (eenvoudige) animaties, maar er volgen ongetwijfeld nog veel creatievere toepassingen.
  • Voor de developpers: een vernieuwd DOM (Document Object Model), een 'drag 'n' drop'-mogelijkheid, extra attributen en een uitgebreide ondersteuning voor lettertypes.

Interessant! Waar wachten we nog op? Zoals steeds is de ondersteuning van deze nieuwe mogelijkheden in de huidige browsers nog ondermaats browsermogelijkheden eens op een rijtje. Het is nog even wachten op de nieuwe browserversies en het implementeren van de mogelijkheden in de nieuwe websites.

Tags: internet, webstandaard, webdesign

Reactie(s) (0) Bron: w3c