Je website bovenaan in Google?

Dit is de eerste stap... Ja, ik wil hoger scoren
in de zoekresultaten!
Check

webimpuls.be logo

Anysurfer, de organisatie achter het Belgische kwaliteitslabel voor toegankelijke websites, heeft een reeks aanbevelingen on-line gezet. Deze regels gaan verder dan gewoon usability (gebruiksvriendelijkheid), het gaat om toegankelijkheid voor gebruikers met een beperking.

Het zijn de algemeen aanvaarde WCAG-regels (Web Content Accessibility Guidelines) van W3C die hier wat aangepast worden qua leesbaarheid en duidelijkheid. Anysurfer, opvolger van het vroegere Blindsurfer, wil hiermee het internet toegankelijker maken voor iedereen. De bezoekers van websites moeten dus kunnen werken zonder muis maar ook zonder toetsenbord, zonder luidsprekers, zonder scherm en dit alles ook via een trage internetverbinding. Anysurfer kent, na een grondige audit, kwaliteitslabels toe aan websites die voldoen aan de WCAG standaarden. Daarnaast geeft deze organistatie ook opleidingen en begeleiding bij het opzetten van websites.

Ook als bedrijf of particulier met een eigen webstek is het zeker interessant om deze regels even door te nemen met de eigen website in het achterhoofd. Je kant hier zelfs enkele testen uitvoeren met de aangeboden testtools. Een aanrader, alleen al om het besef dat er ook andere gebruikers zijn die ook toegang tot onze informatie willen. Zeg dus nooit meer: "... onze site aanpassen voor gehandicapte bezoekers..." maar bouw een website die voor iedereen beter bruikbaar is!

Tags: internet, webstandaard, webdesign, usability

Reactie(s) (0)