Je website bovenaan in Google?

Dit is de eerste stap... Ja, ik wil hoger scoren
in de zoekresultaten!
Check

webimpuls.be logo

De recente versies van de courante browsers bieden in meer of mindere mate ondersteuning voor HTML5 en CSS3. Eindelijk kan je als webdesigner de oude box-structuur rondingen meegeven zonder gebruikt te maken van grafische elementen of andere trucjes.

HTML5 werd al meer dan een jaar geleden geïntroduceerd als de nieuwe standaard in webdesign. Nu HTML5, samen met CSS3 (de nieuwe standaard voor opmaak), algemeen ondersteunt wordt door de "grote" browsers, kan je als designer volop gebruik maken van de nieuwe mogelijkheiden. Geen probleem meer met afgeronde hoeken, dropshadow of overlopende kleurvlakken. Zelfs ingebakken letterypes, geïntegreerde video en "drag and drop"-elementen behoren tot de mogelijkheden. Om wat in de stemming te komen: css3button.net om je eigen buttons aan te maken.

Opgelet: steeds degressief werken zodat browsers die deze elementen of mogelijkheden niet ondersteunen toch werkbaar de inhoud (zij het dan niet zo mooi) weergeven en de functionaliteit (ev. met een link) ondersteunen. 't is immers niet de programmeur maar de gebruiker die bepaalt waarmee de toepassing werkt of bekeken wordt!

Tags: internet, webstandaard, webdesign, css

Reactie(s) (0)